Verbeelding in olieverf en steen

oktober 2022 expositie Tavenu Roeland van Reem

Datum

2 - 24 oktober 2022

Openingstijden

woensdag-zaterdag-zondag
14:00 - 17:00

Exposant

Roeland van Reem

Andere exposanten

Boriska Hoogenbosch

Roeland van Reem

Roeland van Reem schildert landschappen, zeegezichten, bloemstillevens en portretten in olieverf op linnen of paneel. Soms is hij schilderend te vinden in het landschap, maar meestal werkt hij in zijn atelier te Maasland. Voor deze expositie heeft hij tevens een serie landschappen van Maasland geschilderd.
Voor de verdere ontwikkeling van zijn landschappen, heeft hij diverse workshops gevolgd bij Roos Schuring en Gerard van de Weerd. Hij exposeert regelmatig in het land en is lid van de Stichting Maassluise Kunstenaars en het Westlands Kunstcollectief WIT.

Boriska Hoogenbosch

Boriska Hoogenbosch begon in 1995 een eerste steen te bewerken. Daarna heeft zij na haar eerste oefenstukken, diverse cursussen gevolgd bij beeldend kunstenaars als Dick Troost, Riet van Nieuwenhuyzen, Els de Quaasteniet en Joost Poel teneinde diverse technieken te leren. De meeste beeldhouwwerken die zij maakt zijn abstract en hebben veelal een organische vormgeving. Inspiratie vindt zij in de natuur in al haar verschijningsvormen van aarde, water, lucht en vuur. Ook de eigen belevingswereld is een onuitputtelijke bron.

Verder laat zij zich graag inspireren door het materiaal; de structuur van een steen met zijn hardere en zachtere gedeelten en eventuele breuklijnen. Dit brengt al hakkend een bepaalde beweging en richting tot stand.

Uiteindelijk komt al schurend en polijstend de kleur tevoorschijn en krijgt het beeldhouwwerk zijn naam.
Boriska is sinds 2008 lid van de Stichting Maassluise Kunstenaars.

De opening op 2 oktober


Aankomende tentoonstellingen

Geen evenementen gevonden!