Stages of Beauty

maart 2024 Tavenu exposities Maasland Corrie Nuijen Agnes Esenbrink

Datum

2 - 24 maart 2024

Openingstijden

woensdag - zaterdag - zondag
14:00 - 17:00

Exposant

Corrie Nuijen-Bloem

Andere exposanten

Agnes Esenbrink
Website
https://agnesesenkbrink.nl/

Corrie Nuijen-Bloem

Creativiteit is de rode draad in mijn leven. Ik zou alles willen doen en maken, maar heb mijn keuzes moeten maken en dat is schilderen geworden. Schilderen is voor mij de manier om mij te uiten in de gaven die ik heb gekregen.

ik vind mijn inspiratie in de natuur en mensen. Mijn voorkeur gaat uit naar acrylverf, het liefst grote doeken, grote kwasten, paletmessen, heerlijk om mee te werken. Dat maakt het voor elke keer weer spannend!

Agnes Esenbrink

Agnes Esenkbrink is Beeldhouwer en schrijver. Zij startte in 2005 met beeldhouwen, naast haar werk als stylist en modeontwerper. In 2015 gooide ze het roer definitief om en zette ze haar creativiteit op een andere manier in door te gaan beeldhouwen en schrijven.
Ze schreef als eerste haar ervaringen over de mode-industrie op in de vorm van de roman: FAST FASHION. Daarna maakte ze een reeks stilistische beelden: “Slow Fashion Stones’.
Ook vertelde ze het verhaal over de vrouw met haar ‘Story Telling Pillows”, beelden die op kussens liggen, gemaakt van kleding uit de kringloopwinkel.

Haar achtergrond als stylist en modeontwerper heeft grote invloed op haar beeldhouwwerk. Soms hakt ze direct vanuit de steen volgens de methode “en taille directe”. Ze hoeft dan geen vooropgezet idee te volgen, het kunstwerk ontstaat onder haar handen. Soms dicteert ze de steen tot haar vorm. Daarnaast spreekt de term “Panta Rhei”, van de Griekse wijsgeer Heraclitus, dat “alles stroomt” betekent, haar aan. Het slaat op de tijdgeest waarin we leven. Alles is in beweging. Van ons wordt gevraagd dat we schakelen, meebewegen met die veranderingen. Haar werk vertelt dat verhaal, over de noodzaak te veranderen, over authenticiteit, ruimte maken voor je ontwikkeling door te ontdekken, grenzen te verleggen, durven en doen, krachtig en creatief. Vaak gezien vanuit de positie van de vrouw.
Volgens Agnes is beeldhouwen lichamelijk hard werken maar tegelijkertijd rust vinden in de steen. In de interactie tussen jezelf en de steen staan gedachten volledig stil.
Je maakt ruimte voor jezelf vrij en via de steen leer je op je eigen intuïtie en creatieve kracht te vertrouwen.

In deze expositie laat ze haar sculpturen zien die ze vanaf 2017 heeft gemaakt maar ook recent werk met als overkoepelend thema: De vrouw. (En haar ontwikkeling.)
Sinds April 2018 is ze lid van Kunstenaarscollectief WIT.
De roman FAST FASHION kwam in oktober 2017 uit en is te koop in de boekhandel en op bol.com.

Sinds 1 december 2020 is ze de eigenaar van De Beeldhouwwerkplaats in Park Oosterbeek in Den Haag, Daar geeft ze 3 dagen les en geeft/organiseert ze workshops beeldhouwen in steen en hout.

Websites:
Agnes Esenbrink
De beeldhouwwerkplaats.nl

Instagram:
De_beeldhouwwerkplaats

 

De opening op 1 maart:


Aankomende tentoonstellingen

Geen evenementen gevonden!