Mijn drijfveren, werken op papier

voorkant februari 2024 Tavenu exposities Maasland Hanneke Wessels

Datum

3 - 25 februari 2024

Openingstijden

woensdag - zaterdag - zondag
14:00 - 17:00

Exposant

Hanneke Wessels

Hanneke Wessels

Na alle disciplines te hebben beoefend kom ik na deze lange ontdekkingstocht thuis: bij mijn tekenpapier, potloden en conté-krijtjes. Tekenen is belangrijk voor mij en is altijd de basis geweest voor mijn werk. Zwart wit, zo minimaal en toch betekenisvol. Na jaren een nieuw bewustzijn; een lichtpuntje in welke vorm dan ook.

Het maken van grafiek is ook een vorm van tekenen, maar dan op een zinken plaat of snijden in karton. Collages met drukinkt bewerken onder de pers geeft prachtige resultaten.

Fotografie, met name langgerekte schaduwen, verwerk ik in mijn tekeningen wat mooie grafische vormen geeft, vooral in zwart/wit. Mijn werk is meestal figuratief.

De huidige maatschappij dwingt mij tot nadenken en tot het maken van protest tegen de gevestigde orde, waarin macht en geld de boventoon voeren en waar zelfs oorlogen voor gevoerd moeten worden. Al eerder maakte ik tekeningen en boekjes over de oorlogen in het Oosten. Het komt nu nog dichter bij. Ik ben deelnemer aan de Stichting Maassluise Kunstenaars.

Adres atelier: Hanneke Wessels, Dr. Kuyperkade 27c, Maassluis.

www.stichtingmaassluisekunstenaars/hannekewessels

 

Opening


Aankomende tentoonstellingen

Geen evenementen gevonden!