In verbinding via portret

expositie Tavenu Mona van Almenkerk oktober 2021

Datum

2 - 24 oktober 2021

Openingstijden

woensdag - zaterdag - zondag
All day
Mona van Almenkerk

Exposant

Mona van Almenkerk
Email
monavana@xs4all.nl
Website
https://monavanalmenkerk.nl/

Mona Almenkerk zelfportretHolistisch, beeldend kunstenaar

Mona Almenkerk laat haar eindwerk zien van het examenjaar aan de Vrije Academie ’t Pad in Opheusden. Zij is dit jaar afgestudeerd als holistisch beeldend kunstenaar. Haar werk gaat hoofdzakelijk over het verbeelden van vrouwelijke portretten met een tintje fantasie. Het materiaal dat zij hiervoor gebruikt is gemengde techniek en bestaat vooral uit acryl- en olieverf, houtskool, schildermedium en inkt. Mogelijk zal zij ook ander kunstzinnig werk laten zien van portretten, bewerkt met encaustic art en collagetechniek.

In verbinding via portret

“Ik houd ervan om verrast te worden in mijn leven maar wel op een leuke manier. Die verrassing wil ik laten zien in mijn vrouwelijke portretten”.

In het werk van Mona past zij een combinatie van moderne- en klassieke stijlen en technieken toe. Door zich met beide aspecten te verbinden kan zij spelen met de werkelijkheid. Vrouwelijke vormen en portretten laat zij veranderen in fantasievorm. Om het kunstwerk tot één geheel te laten komen gebruikt zij dikwijls gemengde techniek zoals houtskool, acryl- en olieverf, schildermedium en inkt.
Het thema ‘vrouw’ vindt zij een fascinerend onderwerp om te gebruiken voor haar kunstzinnig werk. Op de vraag wie de vrouw is, speelt als een rode draad in haar leven omdat ze zelf vrouw is. Tijdens het schilderen van portretten is ze op zoek naar gevoel dat zij zo goed herkent.
Tijdens de expositie staat Mona je graag te woord om te vertellen over haar werk en wat de term holistisch inhoudt in de kunst. Je kunt je ook opgeven voor lessen portret tekenen en schilderen en er is werk te koop.

PORTRET – SCHILDERTECHNIEK – MIXED MEDIA – ENCAUSTIC ART – COLLAGETECHNIEK

 

Tijdens mijn expositie bij Tavenu op het Pynasplein 5 te Maasland, geef ik 2x workshops voor volwassenen en 2x workshops voor de jeugd. Aanmelden via email monavana@xs4all.nl

PROGRAMMA:

Intuïtief met collagetechniek volwassenen
6 okt – 15:30-16:30 uur
kosten: 17,50

——————
Intuitief met collagetechniek en schilderen volwassenen
14 okt – 19:00-21:45 uur
kosten: 27,50

—————–
Collagetechniek en schilderen in een galerie Jeugd
16 okt – 10:30-11:45 uur
kosten: 10,50

——————-
Collagetechniek en tekenen in een galerie Jeugd
23 okt – 10:30-11:45 uur
kosten: 10,50

Meer informatie vind je door hier door te klikken naar de website van Monartiste.

 

The days after:


Aankomende tentoonstellingen

Geen evenementen gevonden!