Groep van fotografen met verschillende thema’s

voorkant december geel Sept fotografie Expositieruimte Tavenu Maasland

Datum

4 - 27 december 2022

Openingstijden

woensdag-zaterdag-zondag
14:00 - 17:00

Exposant

Fotogroep Sept

Fotogroep Sept

Fotogroep Sept bestaat uit 7 leden, die ook lid zijn (geweest) van fotoclubs uit de regio Rijnmond. Alle 7 eigenzinnig, verschillend en werkend buiten de geijkte fotografische paden en daarmee elkaars creativiteit stimulerend.

Joty Biegel

Joty fotografeert meestal volgens een concept, een idee dat haar intrigeert en waar ze gemiddeld zo’n twee jaar aan werkt. Haar fotografie is altijd verbeeldend, meestal roept het vragen op. Vaak weet de toeschouwer niet waar hij naar kijkt en zo kan hij er zijn eigen interpretatie op loslaten.

Huub Bierens

Het werk van Huub Bierens laat zich het beste omschrijven als autonome fotografie. Autonoom wil in dit verband zeggen op zichzelf staand. Zijn foto’s zijn geen verslag van een gebeurtenis en er wordt door hem ook geen boodschap uitgedragen, behalve dan zijn interpretatie van het begrip ‘schoonheid’.

Het gaat er niet zo zeer om wat er precies op de foto staat, maar meer over het gevoel dat het werk bij de beschouwer losmaakt. Wat is hier gebeurd en waar kijk ik naar, maar vooral wat doet dat als kijker met me?

 

Elma Claassen

Elma Claassen Tavenu exposities Maasland

Elma Claassen is als fotograaf altijd op zoek naar een natuurgetrouw en verfijnd beeld, met veel oog voor detail en een geraffineerde bewerking.
Zij fotografeert graag stillevens en portretten in de sfeer van de oude meesters.
Momenteel werkt ze aan ‘waterprojecten’
Van de zachtheid van de bloemen naar de hardheid van het aardewerk en porselein met als enige overeenkomst dat ze beiden onder water zijn.
Dit heeft af en toe zo zijn uitdagingen.

 

Hans Heeres

Hans heers Tavenu exposities Maasland

Deze foto representeert een deel van het fotowerk van Hans Heeres.
Bij zijn foto’s gaat het niet alleen om het beeld zelf, maar ook om de aanwezige subtiele laag die de kijker prikkelt, verwondert en uitnodigt om op een andere dan gebruikelijke wijze naar foto’s te kijken.
De beschouwer wordt uitgedaagd aan de hand van minimale beelden, die de kijker veel ruimte laten, de creatieve bedoeling van de fotograaf te doorgronden.

 

Teus de Groot

Teus de Groot Tavenu exposities Maasland

Bij de fotografie van Teus de Groot gaat het vooral over verbeelden i.p.v. afbeelden. Zijn belangstelling gaat vaak uit naar het onbeduidende, het op het eerste gezicht weinig fotogenieke en soms zelfs lelijke.
Maar onbeduidend of lelijk is betrekkelijk, het is maar ‘hoe’ je het bekijkt. Het ontdekken van schoonheid en beleving waar je het niet verwacht. Er is altijd meer dan het op het eerste gezicht lijkt te zijn, aldus Teus.

 

Reinier van der Lingen

Reinier van Lingen Tavenu exposities Maasland

Reinier van der Lingen experimenteert in zijn fotografie momenteel met lange sluitertijden in combinatie met analoge technieken. Het werk heeft nog niet zijn definitieve vorm gekregen. Hij noemt het zelf “work in progress”.

 

Cor Ritmeester

Cor Ritmeester Tavenu exposities Maasland

Cor Ritmeester wordt als fotograaf door een breed scala van onderwerpen geïnspireerd. Het spectrum beweegt zich tussen oneindig en heel dichtbij.
De onderwerpen of voorwerpen die hij fotografeert legt hij vast zoals hij het onderwerp in zijn gedachten beleeft, vaak minimalistisch en abstract.
De details zijn belangrijk en hij legt een voorkeur aan de dag voor vergane materie en (enige) vervreemding van de werkelijkheid. Hij tracht de kijker zelf te laten ontdekken wat hij of zij ziet in het beeld.
Cor werkt zowel in kleur als in zwart-wit.

 


Aankomende tentoonstellingen

Geen evenementen gevonden!