De verbeelding

voorkant januari 2024 Tavenu exposities web

Datum

6 - 28 januari 2024

Openingstijden

woensdag - zaterdag - zondag
14:00 - 17:00

Exposant

Antoinette van Beurden

Antoinette van Beurden

Een inkijkje in het ontstaan van het onderwerp Flora versus Fauna.

Een Anthurium wordt ook wel een Flamingoplant genoemd. Het is gemakkelijk deze twee te combineren, een Anthurium met een Flamingo. Echt origineel zou dit niet zijn.  Een Strelitzia is een Paradijsbloem. Hoe gemakkelijk is het om een Paradijsvogel te gebruiken. Uitdagingen moeten er zijn!  Ik heb gezocht andere eigenschappen tussen plant/ bloem en dier die de moeite waard zijn om te vertellen in een verhaal van klei.

In het Amazone woud leven schildpadden met een vrij lage schild. De schildpad is een goede maatstaf voor de waterkwaliteit. Een Anthurium heeft de eigenschap om de lucht te zuiveren van de omgeving. Zo hebben de Anthurium en de Arrauschildpad een connectie. Anthurium clarinervium is een potplant met een mooie witte nervenstructuur met een glanzend donkergroen blad. De vorm van dit blad en het schild van de schildpad komen qua vorm aardig overeen. De nervenstructuur van Anthurium clarinervium is aangebracht op het schild.

Overeenkomst tussen een Strelitzia en een giraf. Een Strelitzia is een Zuid-Afrikaanse inheemse soort. Een steel van een Strelitzia is heel stevig. Een giraf heeft een bijzonder lange nek, die de kop gewoon rechtop kan houden. Een giraf heeft een beperkt aantal nekwervels namelijk net zoveel als een mens, 7 stuks. Kortom een duidelijke overeenkomst tussen een Strelitzia en een giraf, beide een stevige en flexibele constructie om de kop c.q. de kop van een bloem te dragen.

Bent u nieuwsgierig naar alle verhalen, kom dan naar de expositie in januari 2024. Ik hoop u bij Tavenu te ontmoeten!

Rachel de Liefde

Opening op 5 januari 2024


Aankomende tentoonstellingen

Geen evenementen gevonden!